Pyros   >>   Wat ik doe   >>   Organisatieontwikkeling   >>   Management development programma
Management development programma
Ik ontwerp, samen met het management, een samenhangend programma van verschillende MD concepten en systemen in een organisatie. De keuze voor de inrichting van het programma is afhankelijk van de ambitie van de organisatie en de fase waarin de organisatie verkeert. Mijn ervaring is dat aanhaking aan de visie van de organisatie, de richting waar de organisatie heen wil, voorwaarde is voor een succesvol MD programma.
 
Onderdelen van een MD programma kunnen zijn:

programma leiderschapsontwikkeling

Veranderingen in de organisatie wat betekent dat voor de leiding van de organisatie?

Leidinggeven en leiderschap is niet vanzelfsprekend. Het is een kracht die mensen verbindt en in een richting stuurt. Het gaat om de balans tussen de behoefte van de veranderende organisatie aan de ene kant en de leer- en ontwikkelvragen van de leidinggevende anderzijds.

Het programma leiderschapsontwikkeling biedt mogelijkheden bij het begeleiden en ondersteunen van leidinggevenden die de effectiviteit van hun leiderschapsstijl willen vergroten. Bij het verbeteren van leidinggevende kwaliteiten kunnen verschillende vraagstukken aan de orde komen: werk gerelateerd, persoonlijk of zingevend. Coaching en teamontwikkeling zijn instrumenten die ik daar bij inzet.

programma management trainees

 

Organisaties die professionalisering en verjonging van het managementpotentieel hoog in het vaandel hebben staan en geloven in eigen kweek kunnen een managementtrainees programma ontwikkelen. Door middel van aantrekken en binden van jonge talenten moeten deze trainees onderdeel gaan uitmaken van het senior management van een organisatie.
Het programmamanagement trainees ondersteunt bij het vormgeven van een programma voor management trainees aangesloten bij de strategie van de organisatie en bij ondersteuning bij de implementatie van het programma. De activiteiten lopen uiteen van:
  • uitvoering werving en selectie samen met de opdrachtgever
  • ontwikkeling en organisatie van training en opleiding
  • begeleiden van intervisie en coaching trainees
  • begeleiden of coaching van de leidinggevenden